Składniki:

150 g. karkówki
25 ml.piwo jasne
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sól
pieprz

Wykonanie;

Kotlet zbijamy pięścią nie używamy tłuczka do mięsa. Z miodu, oleju, piwa, musztardy i pozostałych przypraw pieprzu, soli, majeranku, papryki i czosnku robimy zalewę.Gdy połączymy wszystkie składniki zalewy mieszamy i dajemy do zalewy karkówkę , przykrywamy szczelnie i to mięso powinno poleżeć w tej zalewie co najmniej 2-3 godziny. Po wyjęciu z zalewy układamy mięsko na dobrze rozgrzanym grillu i pieczemy w zależności od grubości od 5 do 8 minut jedną stronę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *