KOKARDKI Z PAPRYKĄ

Składniki;

3 strąki papryki ( zielony , czerwony, żółty)
1 pęczek cebulki z zielonym szczypiorkiem
10 dag. grzybów shitake lub kurek
250 g makaronu kokardki (farfalle)
2 łyżki oleju
2 łyżki orzechów nerkowca( cashew)
Fix do potraw chińskich
2 łyżki świeżej posiekanej kolendry lub pietruszki

Wykonanie;

Papryki umyć usunąć pestki, pokroić w wąskie paseczki. Cebulkę ze szczypiorkiem umyć , pokroić w krążki.Grzyby oczyścić pokroić w cwiartki.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Na dużej patelni lub w woku rozgrzać mocno olej włożyć paseczki papryki smażyć około 5 minut, mieszając. Orzechy grubo posiekać , dodać do papryki razem z cebulą i grzybami, dusić około 3 minuty.Następnie wlać szklankę wody zagotować wsypać fix , stale mieszając i całość gotować jeszcze 5 minut.Na patelnię wyłożyć makaron wymieszać.Przed podaniem danie posypać kolendrą lub pietruszka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *