PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki;

1 rulon ciasta francuskiego
8 parówek mogą być Berlinki
8 plastrów żółtego sera

Ponadto;

1 jajko

Sos;
2 łyżki majonezu
1 łyżka keczapu
1 łyżka musztardy

Wykonanie;

Wszystkie składniki wymieszać dąć do salaterki.

Wykonanie;

Ciasto wyjąć z foli, rozłożyć, podzielić na 8 części. Na każdą część położyć plasterek sera żółtego, Następnie obrać parówki. Ciasto z parówką w środku zawinąć w rulon, docisnąć brzegi. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i przesmarować tłuszczem. Parówki w cieście układać koło siebie, smarować po wierzchu rozmąconym jajkiem . Piekarnik nagrzać do 180 C. parówki w cieście zapiekać 20 minut, aż ciasto urośnie i się zarumieni.Podawać z sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *