Składniki;
150g. margaryny
150g. cukru
1 cukier waniliowy
1 aromat rumowy
3 jajka
150g. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20g. kakao
2-3 łyżki likieru kawowego
500ml. śmietany kremówki
50g. cukru
2 opakowania śmietan -fiksu
100g. startej czekolady
2 banany
Wykonanie;
Margarynę utrzeć ,dodając cukier, cukier waniliowy, aromat, i jajka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy, dodać likier i wymieszać.Dno tortownicy(śr. 26cm.)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do tortownicy i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku w 180C. przez 45-50 minut, wyjąc z formy i ostudzić.Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier i śmietan fiks.Dodać startą czekoladę.Odkroić wierzchnią część ciasta i ją pokruszyć.Banany obrać i przekroić wzdłuż, ułożyć na cieście.Wyłożyć śmietanę, wygładzić, posypać pokruszonym ciastem. Schłodzić.