Składniki;
Ciasto:
1i 1/2 szklanki mąki
12 i 1/2dag.margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki śmietany
1 budyń czekoladowy bez cukru
Masa serowa;
3 jogurty greckie (po 400 ml.)
8 jajek
1 szklanka cukru
10 dag. rodzynek namoczonych wcześniej jak kto lubi
2 budynie waniliowe bez cukru
3/4 szklanki oleju
Wykonanie;
Ciasto;
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. przez 10-15 minut.
Masa serowa;
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i dokładnie połączyć. W drugiej misce połączyć jogurty, budynie i rodzynki otoczone w mące i na końcu dodać olej. Wylać na podpieczone ciasto i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170C. przez około 60-70 minut. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową.