DOMOWE HOD DOGI Z SOSEM

Składniki;
2 parówki
2 podłużne bułki

Sos;

4 pomidorki koktajlowe
2 liście sałaty masłowej
1 łyżka prażonej cebulki

Wykonanie;

Parówki ugotować w wodzie.Bułki nacią wzdłuż,przełożyć na blachę do pieczenia, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180C. piekarnika z włączonym termoobiegiem(200C. jeśli bez termoobiegu),zapiekać około 5 minut, tak aby bułki były ciepłe i lekko przyrumienione.

Sos;

Suszone pomidory odsączyć z oleju,posiekać z listkami tymianku i czosnkiem, przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać z majonezem i śmietaną lub jogurtem, doprawić solą.Do każdej upieczonej bułki włożyć liść sałaty i ciepłą parówkę.Na wierzchu ułożyć umyte i pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe, polać sosem posypać prażoną cebulką.Podawać na ciepło np. z rzodkiewką lub innymi chrupiącymi warzywami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *