Składniki:


 5 jajek
 200  g cukru
 cukier waniliowy
 1 kostka masła lub margaryny
 180  g mąki pszennej
 140  g mąki ziemniaczanej
 20 g kakao
2 i1/2łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:


Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywną masę. Wmieszać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i roztopione, ostudzone masło. 2/3 masy nałożyć do posmarowanej masłem i posypanej mąką formy. Pozostałą cześć połączyć z przesianym kakao. Nałożyć na środek  formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C. 45-55 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *