PIECZARKI W ŚMIETANIE

Składniki;

1kg. pieczarek
2 pęczki dymki
2 łyżki oleju
8 plastrów wędzonego chudego boczku
4 jajka
grubo mielony pieprz
4łyżki kwaśnej gęstej śmietany
sól

Wykonanie;

Pieczarki oczyścić,większe pokroić na połówki.Dymkę pokroić w krążki.Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć pieczarki 5minut.Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju i wysmażyć na chrupko plastry boczku.Odłożyć na talerz.Usmażyć jajka sadzone na wytopionym tłuszczu z boczku.Na 2 minuty przed końcem smażenia pieczarek dodać dymkę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na końcu wlać śmietanę,wymieszać.Pieczarki podawać z jajkami sadzonymi,chrupiącym boczkiem i ciemnym pieczywem,posypane grubo mielonym pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *