Składniki:

1 kg. kapusty kiszonej
1 kg. kapusty białej
1/2kg. pieczarek
1 cebula
kiełbasa podwawelska lub inna według upodobania
przecier pomidorowy
ziele angielskie

liść laurowy

majeranek
sól

pieprz

 

Wykonanie:

Kapustę białą posiekać i gotować do momentu aż będzie miękka.Kiszoną kapustę też wstawić osobno do garnka i gotować do miękkości .Na patelni przysmażyć pokrojoną w półksiężyce kiełbasę lub w plasterki, cebule oraz pieczarki, dodać przecier pomidorowy i chwilkę jeszcze podsmażyć. Wszystko wrzucić do jednego garnka, dokładnie wymieszać. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, sól oraz pieprz do smaku. Dusić jeszcze przez chwilkę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *