Składniki;

3o dag. mięsa wołowego

2 ogórki kiszone

1 średnia cebula

1 łyżka oleju

1 łyżka wody

2 żółtka

sól

pieprz

Wykonanie:


Mięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Do mięsa dodać olej, wodę i przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać na jednolitą masę. Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek. Mięso podzielić na dwie części, formując kulki, lekko spłaszczyć robiąc dołeczek. W dołeczku mięsa wkładamy żółtko. Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wokół mięsa układamy posiekaną cebulę i ogórki. Całość popieprzyć świeżo mielonym pieprzem, udekorować listkami pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *