Składniki:

150 ml. mleka 3,2%

5 dag. śmietany 18%

3 jajka

8 dag. masła

8 dag. cukru pudru

1 cukier waniliowy

5 dag. rodzynek

5 dag .orzechów włoskich

2 dag. migdałów w połówkach

Wykonanie:

Mleko zagotować ,do gorącego wlać śmietanę wymieszaną z jajkami Gotować aż masa  się zetnie. Studzić 1-2 godziny. Sitko o gęstych oczkach wyłożyć gazą i ostrożnie wlewać masę serową. Pozostawić do odsączenia. Namoczyć rodzynki. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać masę serową za każdym razem dokładnie mieszając. Do paschy dodać orzechy i rodzynki. Nałożyć masę do miseczki wyłożonej gazą .Wstawić do zamrażarki na 30-50 minut. Wyjąc udekorować połówkami migdałów.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *