KIEŁBASA Z MAJERANKIEM

Składniki:

1/2 kg. wieprzowiny

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka majeranku

Świeżo mielony pieprz

sól do smaku

paski słoniny

dodatkowo:

mocna folia spożywcza

sznurek

parowar

Wykonanie:

Mielone mięso czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy wymieszać.

Dodatkowo można okrasić kiełbasę słoniną. Przygotować paski słoniny lekko posolić i obsmażyć na patelni.  Cześć można posiekać i obsmażyć. Na folii spożywczej ułożyć mięso w kształcie wałka wzdłuż położyć paski słoniny  posiekaną posypać wierzch oprószyć pieprzem ,majerankiem, papryką.  Zawinąć ścisło w folię. Przewiązać w poprzek sznurkiem. Kiełbasę ułożyć w parowarze (lub na sicie nad garnkiem z gotującą się wodą.) Parować około 30 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *