Składniki:

ciasto:

250  g. margaryny

2 szklanki mąki tortowej

1/2 szklanki cukru pudru

4 żółtka

szczypta soli

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki płatków migdałowych na wierzch

1 kg. masy makowej

Masa serowa:

70 dag. twarogu sernikowego

3 jajka

100 ml. kremówki

6 dag. budyniu waniliowego lub śmietankowego

8 dag. miękkiej margaryny lub masła

10 dag. cukru pudru

Wykonanie:

Masa serowa

Wykonanie:

Margarynę utrzyj na puszystą masę ,dodając po jednym jajku, następnie cukier puder i budyń. Do masy dodawaj porcjami twaróg. Mieszaj aż masa będzie gładka.  końcu dodaj ubitą śmietanę i delikatnie połącz. Na podpieczony kruchy spód nałóż masę makową ,następnie nałóż masę serową i wyrównaj. Posyp startym ciastem i płatkami migdałowymi. Sero-makowiec włóż do piekarnika nagrzanego 180  C. i piecz 60 minut. Wyłącz  piekarnik i po 10 minutach wymnij sernik. Najsmaczniejszy jest na drugi dzień

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *