Składniki:

25 dag. masła

1 szklanka cukru

4 jajka

2 szklanki mąki

2 łyżeczki sody

1/2 szklanki mleka

2 łyżeczki kakao

2 łyżeczki cynamonu

4 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki

szczypta soli

1/2 cytryny

cukier puder

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddziel od białek. Stopniowo dodawaj  żółtka do  utartego masła. Następnie dodaj mąkę najpierw (szklankę), sodę ,mleko i ucierać dalej po czym dodawać resztę składników, mąkę, kakao, cynamon i dżem. Na końcu dodać pianę z ubitych białek ze szczyptą  soli. Piec w  .przez około 1 godzinę w formie z kominem. Wystudzoną babkę  polukruj,(sok z cytryny utrzyj z cukrem pudrem.)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *