Składniki:
2 duże filiżanki kaszy kuskus
1 pomidor
15 dag. sera feta
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1i1/2 szklanki gorącej wody lub bulionu
1/2 szklanki startego żółtego sera
1/2 szklanki czarnych oliwek
sól
pieprz
Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do 180 C. Kaszę wsypać do miseczki i zalać gorącą wodą lub bulionem aby płyn sięgał mniej więcej 1 cm. ponad poziom kaszy odstawić na 5 minut pod przykryciem. Sparzyć i obrać pomidora pokroić ,pokroić także fetę i oliwki dodać do kaszy ,wymieszać i doprawić. Paprykę pokroić na pół wzdłuż wyciąć gniazda nasienne .Nadziać papryki kaszą z dodatkami posypać startym serem. Ułożyć je w natłuszczonym lub formie do zapiekania .Zapiekaj około 15 minut .podawać na ciepło.