SAŁATKA ZE SZPARAGAMI

Składniki;

20 dag.ryżu długoziarnistego

1 pęczek zielonych szparagów

15 dag. wędzonego łososia

2 łodygi selera naciowego

3 łyżki oliwy z olwek

1/2 cytryny

cukier

sól

pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku.Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce,obrać do połowy.Odciąć końcówki z główką,łodygi wrzucić na wrzątek z dodatkiem solii  cukru.Gotować 7 minut ,dodaj główki i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Szparagi osącz ,wystudź łodygi pokrój na kawałki.Łososia pokrój w paski, a seler na małe kawałkiPrzygotowane składniki wymieszaj z ryżem, dopraw solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Skrop olieą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *