POLĘDWICZKI INACZEJ

 Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe

1 łyżka przyprawy do wieprzowiny

1 kulka sera mozzrella

1 pomidor

1 łyżeczka suszonej pietruszki

oliwa

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso umyj osusz, pokrój na plastry o grubości 1i1/2 cm. Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Pomidor i mozzrellę pokroić w plastry. Patelnię posmarować oliwą, ułożyć na niej polędwiczki, obsmażyć z obu stron i odstawić do wystygnięcia naczyniu żaroodpornym ,wysmarowanym  oliwą ułożyć plaster mięsa, a na nim ser i pomidora, przykryć drugim plastrem mięsa, a na wierzch dać ser. Posypać pietruszką .Piecz15 minut w 190  C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *