Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka
8 różyczek kalafiora
4 różyczki brokułu
16 strąków fasolki szparagowej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
kilka plastrów sera żółtego
sól
pieprz
tłuszcz
sezam do obtoczenia
2 jajka
Wykonanie:
Większe różyczki kalafiora i brokułu rozdzielić .Papryki pokrój w długie paski. Grubsze plastry sera także pokrój w paski. Zagotuj wodę z solą wrzuć warzywa i gotuj 3 minuty. warzywa odsączyć na sicie. Piersi pokroić na 4 plastry, mocno rozbić. Plastry oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć różyczki kalafiora ,brokułu, kilka strąków fasolki szparagowej, paprykę i żółty ser. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Obtaczać roladki w mące jajku i sezamie. Smażyć na złoty kolor.