Składniki:

Ciasto:

 4 białka

 100  g. cukru pudru

120  g. zmielonych migdałów

3 łyżki kakao

1 łyżeczka cynamonu

100  g. posiekanej czekolady

2 łyżeczki przyprawy piernikowej

Dodatkowo:

500  g. śmietany kremówki

adwokat

cukier puder


Wykonanie:

Ciasto:


Białka ubić z cukrem pudrem, wsypać migdały, kakao, czekoladę ,oraz przyprawy. Piec 15 min w 175 C., ostudzić .Gruszki osączyć z syropu Syropem nasączyć ciasto, na wierzchu ułożyć gruszki. Kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru, wyłożyć na ciasto. wierzch ozdobić adwokatem i polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *