Składniki:

1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
1/2 szklanki cukru
1 galaretka pomarańczowa
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

W rondelku zmieszać wszystkie składniki. Wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Zagotować i gotować 1 minutę. Masę wlać do pojemniczka2-3cm.wysokiego . Ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Rano wyjąć i nożem pokroić galaretki na kwadraty nóż wcześniej zanurzyć we wrzątku. Każdą galaretkę obtoczyć w cukrze. Zostawić w temperaturze pokojowej aż cukier przeschnie. Takie galaretki można robić smakowo różne rodzaje.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *