Składniki:
Ciasto:
25dkg margaryny
1 i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
1 opakowanie cukru waniliowego
4 jajka
1i 1/2szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Margarynę rozpuścić ,wsypać cukier i kakao ,wlać 5 łezek zimnej wody wymieszać i ostudzić. Dodać żółtka ,mąkę przesianą z proszkiem ,wymieszać .Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem. Ciasto wylać na blachę 25X35 cm .Piec w temp 170 C 25 minut.
Masa miętowa:
2 szklanki śmietanki kremówki
4 łyżeczki żelatyny
2 opakowanie landrynek miętowych po 90g.
1 opakowanie delicji 300 g.
Wykonanie:
Landrynki zalać 100 ml. gorącej wody ,mieszać aż do rozpuszczenia na kuchence na malutkim gazie. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody ,gdy napęcznieje podgrzać aż się rozpuści i przestudzić .Kremówkę schłodzić ,ubić ,dodać syrop z cukierków i żelatynę. Ostudzone ciasto podzielić na dwie części .Dolny blat posmarować połową masy , wyłożyć delicje czekoladą do spodu ,rozsmarować pozostała masą i przykryć drugim blatem ciasta. Górę ciasta polać polewa czekoladową.