Składniki:
Naleśniki:
2szklanki mąki
2szklanki mleka
2jajka
4 łyżki oleju
Wykonanie:
Mąkę, mleko ,jajko oraz olej wymieszać na gładką masę. Usmażyć naleśniki.
Składniki:
Farsz:
1/2 kg kapusty
garść grzybków
1 cebulka
odrobina maggi w płynie
pieprz
sól
Wykonanie:
Kapustę ugotować, nie płukać Ugotować garść grzybków suszonych. Usmażyć około 15 naleśników. Podsmażyć drobno posiekaną cebulkę z odrobiną maggi w płynie. Kapustę i grzybki pokroić na drobno, dodać cebulkę oraz przyprawić pieprzem i solą, zawijać niewielką ilość farszu w naleśnika, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na wolnym ogniu.
Sos:
Składniki:
2-3 garści grzybów
1/2 l. śmietanki
Wykonanie:
Ugotować grzyby, po czym je bardzo drobno pokroić. Posiekane grzybki wrzucić do rondelka i dodać malutko wody i troszkę podgotować, następnie wlać śmietanę i gotować, aż zgęstnieje na sos. Przyprawić do smaku