Składniki:

2 jajka

4 łyżki cukru

1 łyżka żelatyny

5 0 dag. truskawek

1 szklanka śmietany kremówki

50 dag. mielonego twarogu

5 łyżek cukru pudru

5 łyżek mąki

1 opakowanie rozpuszczonej galaretki

Wykonanie:

Jajka ubij z cukrem. Wymieszaj z mąką. Porcje ciasta nałóż na przykrytą pergaminem blachę, formując 10 kółek. Piecz 5 minut w 200 C. Żelatynę rozpuść. Połowę owoców potnij w plastry, resztę zmiksuj. Małe miseczki wyłóż folią i plasterkami truskawek. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj twarogi, mus truskawkowy i żelatynę. Przełóż do foremek. Schłodź. Wybij babeczki. Posmaruj galaretką, schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *