Składniki:
2 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżka żelatyny
5 0 dag. truskawek
1 szklanka śmietany kremówki
50 dag. mielonego twarogu
5 łyżek cukru pudru
5 łyżek mąki
1 opakowanie rozpuszczonej galaretki
Wykonanie:
Jajka ubij z cukrem. Wymieszaj z mąką. Porcje ciasta nałóż na przykrytą pergaminem blachę, formując 10 kółek. Piecz 5 minut w 200 C. Żelatynę rozpuść. Połowę owoców potnij w plastry, resztę zmiksuj. Małe miseczki wyłóż folią i plasterkami truskawek. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj twarogi, mus truskawkowy i żelatynę. Przełóż do foremek. Schłodź. Wybij babeczki. Posmaruj galaretką, schłodź.