Na ciasto:
12 dag. masła
25 dag. mąki krupczatki
10 dag. cukru pudru
2 żółtka
sól
Nadzienie:
1 opakowanie budyniu śmietankowego
400 ml. mleka
1 łyżka masła
1słoiczek konfitury wiśniowej
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Owiń je folią, włóż na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm. Wylep nim foremki na babeczki. Piecz około 15 minut .Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem masła, wystudź (jeśli jest bez cukru – dosłódź). Napełnij nim babeczki, udekoruj konfiturą.
z ciemnego ciasta:
Gdy z podanej porcji mąki
ujmiesz 2 łyżki i zastąpisz je
ciemnym kakao, otrzymasz
babeczki w wersji czekoladowej.
Będzie do nich pasował
czekoladowy budyń.