Składniki:
Ciasto:
15 dag. mąki
7 dag. margaryny
3-4 łyżki cukru
1żołtko
1łyżeczka kakao
szczypta soli
Masa:
20 dag. serka mascarpone
2łyżki gęstej śmietany
1 łyżka cukru pudru
kilka śliwek
1 nektarynka
Wykonanie:
Ciasto: mąkę, margarynę, cukier, kakao, szczyptę soli i żółtko posiekaj nożem, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim lekko natłuszczone foremki do babeczek (nie musisz schładzać ciasta). Ciasto nakłuj widelcem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 C. Ostudź, ostrożnie wyjmij z foremek.
Masa:
Serek utrzyj z cukrem pudrem i śmietaną. Śliwki i nektarynkę pokrój w małą kostkę. Każdą babeczkę napełnij masą serową, posyp owocami.