Składniki:

4 jajka

3/4 szklanki cukru

1 szklanka mąki pszennej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

1 kostka margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka kakao

Wykonanie:

Ubijamy żółtka z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Do ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy roztopioną letnią margarynę, wszystko dokładnie mieszamy. Odkładamy 4 łyżki ciasta, dodajemy kakao i mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem formy i wysypanej bułką tartą wlewamy białe ciasto, a na górę ciemnie i łyżką lekko zamieszać. Piec około 30 minut w temperaturze180C. Przestudzoną babkę polać polewą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *