Składniki:

5 jajek

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

1 szklanka z czubkiem mąki

3/4 szklanki mąki ziemniaczanej

3 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag. margaryny roztopionej ciepłej

1 łyżka kakao

Wykonanie:

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Odłożyć szklankę tych ubitych jajek. Będą potrzebne do części ciemnej.Do jajek przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Dodać ciepłą ciepłą margarynę i mieszać. 3/4 ciasta wylać do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Do reszty dodać pozostawione ubite jajka i przesiane kakao. Wymieszać i wylać przez środek babki. Całość przemieszać spiralnie widelcem. Piecz około 45 min.w 175C. Lub do suchego patyczka. Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *