Składniki:

4 jajka

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

3/4 kostki margaryny

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 budynie waniliowe lub śmietankowe

 

Polewa:

 

2 łyżki kakao

2 łyżki masła

2 łyżki śmietany

4 łyżki cukru

Wykonanie:

Ciasto :

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier,miksować, aż cukier się rozpuści. Cały czas mieszając, dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Ciasto wlać do keksówki wysmarowanej i posypanej bułką tartą .Piec 40- 50 minut w temperaturze 180 C. lub do suchego patyczka.

Polewa:

Wszystkie składniki cały czas mieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się połączą. Babkę wyjąć z formy i polać polewą.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *