Składniki:
4 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
3/4 kostki margaryny
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
Polewa:
2 łyżki kakao
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
4 łyżki cukru
Wykonanie:
Ciasto :
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier,miksować, aż cukier się rozpuści. Cały czas mieszając, dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Ciasto wlać do keksówki wysmarowanej i posypanej bułką tartą .Piec 40- 50 minut w temperaturze 180 C. lub do suchego patyczka.
Polewa:
Wszystkie składniki cały czas mieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się połączą. Babkę wyjąć z formy i polać polewą.