Składniki:

 

250 ml. jogurtu naturalnego

1szklanka cukru

3 jajka

1 cukier waniliowy

3szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1szklanka oleju

 

Wykonanie:

 

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić mikserem na gładka masę. Następnie cały czas ubijając ,stopniowo dodawać jogurt i olej. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej i posypanej bułka tartą piecz w temperaturze 180 C. Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową lub cytrynową.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *