Składniki:

 

25 dag cukru pudru(ja dałam 20 dag.)

25 dag. mąki pszennej (ja dałam tortowej)

3 jajka

1 szklanka mleka letniego

10 dag margaryny

3 łyżeczki kakao

1 i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami,do utartej masy dodawać stopniowo mleko ,mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i tak na przemian. Na końcu dodać ubitą pianę z białek lekko wymieszać . Wlać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułka lub mąką.Piec w nagrzanym piekarniku 170 C. 40-50 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *