BABKA KOLOROWA UCIERANA

Składniki;

25 dag.margaryny
6jajek
25 dag. cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
1proszek do pieczenia
1cukier waniliowy,
1/2 kg. mąki pszennej
1-2łyżki  kakao

Wykonanie;

 

Margarynę,cukier puder i żółtka ucieramy,dodajemy śmietanę,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,przesianą mąkę i na sam koniec pianę z ubitych białek.Ciasto dzielimy na dwie części,do jednej dodajemy kakao mieszamy,wykładamy na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułka tartą raz 1  łyżkę ciasta ciemnego  raz1 łyżkę ciasta jasnego,i tak robimy do wyczerpania się obydwu mas.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170C. 40-50minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
zwiń

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *