Składniki:

 

6 jajek

1 i 1/2 szklanki cukru

2 szklanki mąki ziemniaczanej

6 łyżek mąki pszennej

25 dag.margaryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 łyżek oleju

2 łyżki octu

 

Wykonanie:

 

Margarynę utrzeć z cukrem do białości Stopniowo, wbijać po 1 całym jajku cały czas ucierając Następnie stopniowo przesiać do masy mąkę ziemniaczaną ,mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dolać łyżką olej i ocet. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać do dużej formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piecz około 50 -60 minut w 175C.Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *