Składniki;

25 dag.margaryny
1 szklanka cukru
1cukier waniliowy
otarta skórka z 1 cytryny
szczypta soli
4 jajka
10 łyżek mąki pszennej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie;

 

Margarynę miękką utrzeć z   cukrem i cukrem waniliowym skórką otartą z cytryny na puszysta masę ,dodać kolejno po 1 jajku ciągle ucierając dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia  utrzeć na gładką masę. Wyłożyć do formy babkowej wysmarowanej i posypanej bułką tartą lub mąką.  Piec w nagrzanym piekarniku 175 C.około60-75 minut.Po upieczeniu  posypać cukrem pudrem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *