Składniki:

25 dag. margaryny

1 szklanka cukru

cukier waniliowy

otarta skórka z jednej cytryny

szczypta soli

4 jajka

10 łyżek mąki pszennej

5 łyżek mąki ziemniaczanej

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z solą , skórką z cytryny , cukrem i cukrem waniliowym . Dodawać po 1 jajku . Ciągle ucierając dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , utrzeć na gładką masę . Wyłożyć ciasto do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą keksówki. Piec w 175 C. przez około 1godz. 15 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *