Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

1 i 1/2 szklanki cukru

6 łyżek oleju

3 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag. margaryny

6 jajek

2 łyżki kakao

1/2 szklanki mielonego maku

5 łyżek kokosu

 

Wykonanie:

 

Utrzeć cukier, margarynę i żółtka,dodać olej i mąkę przesianą i  wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ubite białka.Podzielić ciasto na trzy równe części, do każdej dodać inny dodatek kakao, mak, kokos. Wlać do wysmarowanej formy keksowej i wysypanej bułką tartą. Ciasto makowe, kokosowe i kakaowe. Piecz około 35-40 minut. w 180 C. C.lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *