BAGIETKA NAPEŁNIONA MIĘSEM

Składniki:

25 dag. pieczarek

1 cebula

1 słoik sosu meksykańskiego

2 łyżki keczupu

2 łyżki majonezu

5 dag. płatkow kukurydzianych

sól

pieprz

ostra papryka

Wykonanie:

Ciasto:

10 dag. drożdży

2 łyżki cukru

1 kg. mąki

1/2 litra wody

8 łyżek oleju

2 łyżeczki soli

1 jajko

Wykonanie:

Drożdże rozrób z cukrem. Dodaj mąkę, wodę, sól i olej, wyrób. Odstaw na 20 minut Boczek pokrój, podsmaż. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę, podsmaż. Dodaj sosmeksykański, płatki, majonez i keczup, połącz, przypraw. Ciasto ponownie wyrób,podziel na 4 części. Każdy kawałek rozwałkuj na prostokąt grubości pół cm. Ułóż farsz, zalep. Ułóż na blasze, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *