Składniki:
25 dag. pieczarek
1 cebula
1 słoik sosu meksykańskiego
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
5 dag. płatkow kukurydzianych
sól
pieprz
ostra papryka
Wykonanie:
Ciasto:
10 dag. drożdży
2 łyżki cukru
1 kg. mąki
1/2 litra wody
8 łyżek oleju
2 łyżeczki soli
1 jajko
Wykonanie:
Drożdże rozrób z cukrem. Dodaj mąkę, wodę, sól i olej, wyrób. Odstaw na 20 minut Boczek pokrój, podsmaż. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę, podsmaż. Dodaj sosmeksykański, płatki, majonez i keczup, połącz, przypraw. Ciasto ponownie wyrób,podziel na 4 części. Każdy kawałek rozwałkuj na prostokąt grubości pół cm. Ułóż farsz, zalep. Ułóż na blasze, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180C.