BARSZCZ UKRAIŃSKI

Składniki:

 

torebka mieszanki warzywnej

4 -5 szklanek bulionu wołowego lub warzywnego

1/4 szklanki kremówki

1mała puszka białej fasoli

4 -6 ziemniaków

2 łyżki koncentratu z buraków czerwonych

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

przyprawa do zup

sok z cytryny

pieprz

sól

cukier

 

Wykonanie:

 

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki włożyć d o wrzącego bulionu i gotować kilka minut, po czym wsypać mrożonkę i gotować, aż warzywa będą miękkie (około I 5 minut). Następnie dodać lekko osączoną fasolę, koncentrat buraczany i pomidorowy . Zaciągnąć zupę śmietaną, przyprawić do smaku. Już na talerzach posypać natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *