BIAŁA KIEŁBASA Z ZIOŁAMI

Składniki:

 

1 kg. cielęciny

1 kg piersi indyka

1 i1/2 kg. tłustej wieprzowiny

400 ml. bulionu warzywnego

4 ząbki czosnku

1łyżka tymianku

1/2 łyżeczki mielonego kminku

5 g .majeranku

1 łyżka pieprzu

7 dag. soli

5 m. jelit wieprzowych(do kiełbasy)

Wykonanie:

Indyka i wieprzowinę zmiel przez sitko o grubych oczkach. Cielęcinę i obrany czosnek zmiel trzykrotnie przez sitko z drobnymi oczkami. Przypraw tymiankiem, kminkiem, majerankiem i pieprzem. Mieszaj, wlewając chłodny bulion. Dodaj sól, indyka i wieprzowinę, dokładnie wyrób gładką masę. Masą napełnij oczyszczone, umyte jelita kiełbaśnice (niezbyt ciasno). Końce kiełbasek zwiąż nicią. Ugotuj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *