Składniki:

2 filety mintaja lub innej białej ryby

1 cebula

1 papryka

1 ogórek kiszony

olej

sos pomidorowy

jogurt naturalny

natka pietruszki

sól

pieprz

sok z cytryny

Wykonanie:

Filety umyć i przyprawić solą ,pieprzem skropić cytryną .Ułożyć w szklanym naczyniu wstawić do piekarnika ,zapiec w temperaturze.180C. około 30minut. Zależy od ilości filetów. Cebulę pokroić w grubszą kostkę ,zeszklić , paprykę pokroić w grubszą kostkę ,ogórki pokroić w paski dodać do cebuli ze smażyć, można podlać trochę wodą i podusić chwile . Dodać sos lub przecier pomidorowy i dodać 2 łyżki jogurtu lub majonezu .Pietruszkę pokroić i,następnie dodać filety rybne i wymieszać. .

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *