Składniki:

1 kg. czerwonej papryki

1 0 dag fasoli perłowej

25 dag kiełbasy

2 łyżki oleju

2 cebule

2-3 łyżki przecieru pomidorowego

3/4 szklanki śmietany

1 łyżka mąki

sól

pieprz

mielona papryka

 majeranek

Wykonanie:

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować, odstawić na 2 godziny. Zmienić  wodę i ugotować. Umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokroić w kostkę, udusić z łyżką oleju. Kiełbasę pokroić w pół plasterki, usmażyć. Cebule obrać, drobno pokroić, oprószyć mąką  lekko zrumienić na łyżce oleju i tłuszczu wytopionym z kiełbasy, połączyć z papryką, fasolą, przecierem, śmietaną i kiełbasą, chwilę poddusić, przyprawić do smaku ostrą mieloną papryką, majerankiem, solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *