Składniki:

1 kg. pieczarek

2 cebule

1 pierś z kurczaka

1/2 kg. kiełbasy śląskiej

3 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki masła

vegeta

pieprz

papryka słodka

Wykonanie:

Pieczarki obrać i pokroić w paski. Smażyć   na maśle doprawiając lekko solą.Cebulę obrać pokroić w pióra usmażyć na maśle posolić podlać wodą ,żeby się poddusiła.Na oddzielnej patelni podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka posypać ją papryką słodką około 1 łyżka i vegetą.Na osobnej patelni podsmażyć bez tłuszczu pokrojoną i obraną kiełbasę. Wszystkie składniki połączyć w garnku wymieszać .Dodać przecier podlać wodą dusić .Doprawić solą pieprzem i vegeta do smaku .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *