Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
24 dag. cukru
18 dag. mąki tortowej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ponadto:
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
8 dag miętowych landrynek
2 opakowania pomarańczowych delicji
1 opakowanie (10 dag.) polewy czekoladowej
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubij z cukrem, dodając żółtka i resztę składników. Piecz 30 minut w 180 C. Landrynki rozpuść, mieszając, w niewielkiej ilości gorącej wody studź. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej trochę gorącej wody, rozpuść. Ostudź. Kremówkę ubij, dolewając syrop z landrynek i żelatynę Biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj połową masy, ułóż delicje (czekoladą do spodu). Rozsmaruj masę, przykryj biszkoptem. Ozdób polewą.