BISZKOPT Z DELICJAMI I LANDRYNKAMI

Składniki:

Biszkopt:

6 jajek

24 dag. cukru

18 dag. mąki tortowej

2 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

ponadto:

1/2 litra śmietany kremówki

4 łyżeczki żelatyny

8 dag miętowych landrynek

2 opakowania pomarańczowych delicji

1 opakowanie (10 dag.) polewy czekoladowej

Wykonanie:

Biszkopt:

Białka ubij z cukrem, dodając żółtka i resztę składników. Piecz 30 minut w 180 C. Landrynki rozpuść, mieszając, w niewielkiej ilości gorącej wody studź. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej  trochę gorącej wody, rozpuść. Ostudź. Kremówkę ubij, dolewając syrop z landrynek i żelatynę  Biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj połową masy, ułóż delicje (czekoladą do spodu). Rozsmaruj masę, przykryj biszkoptem. Ozdób polewą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *