BISZKOPT Z JABŁKAMI

Składniki;

6 jajek
3/4   szklanki mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¾ szklanki cukru
2 jabłka

 

Wykonanie;

 

Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy o średnicy 26cm. wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i posypać cynamonem. Wlać ciasto do formy a następnie dodajemy kawałki jabłek.Piec w 170C. około 35 – 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *