BISZKOPT Z JABŁKAMI ALI

Składniki:

Biszkopt:

4jajka

1szklanka cukru

1szklanka mąki

4 łyżki oleju

1 łyżka octu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Jajka utrzeć z cukrem,dodać resztę składników,ocet na końcu delikatnie wymieszać. Wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około30 minut 170C.Ostudzić, przekroić.

 

Masa jabłkowa:

Składniki:

1 galaretka cytrynowa

4-5jabłek

 

Wykonanie:

Galaretkę rozpuścić w 1szklance wody,dać jabłka pokrojone w kostkę, udusić. Jeszcze ciepłe wyłożyć na biszkopt,przykryć drugą połową. Uważać żeby nie wsiąkły w ciasto Krem:

 

Składniki:

 

1 budyń śmietankowy

1i 1/2 szklanki mleka

3/4szklanki cukru

3/4 kostki margaryny lub masła

Wykonanie:

Ugotować budyń z cukrem,wystudzić,utrzeć z margaryną lub masłem na krem.Wyłożyć na biszkopt,posypać tartą czekoladą.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *