Składniki;
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
4 małe budynie bez cukru waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa kremowa:
1/2 szklanki cukru pudru
1 serek mascarpone
1/2 litra śmietany 30%
1 galaretka cytrynowa
Wykonanie;
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę ,dodać budynie i proszek do pieczenia wymieszać łyżką drewnianą lub plastikową.Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,wstawić do nagrzanego piekarnika piekarnika180C.piecz około 20 -25 minut lub do suchego patyczka.
Masa kremowa;
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody.Serek utrzeć z cukrem pudrem dodać do niego ubitą śmietanę i galaretkę tężejącą i dokładnie wymieszać .Upieczony biszkopt przekroić na pół wzdłuż przełożyć masą na wierzchu posmarować dżemem brzoskwiniowym lekko podgrzanym i posypać prażonymi płatkami migdałowymi .