BISZKOPT Z MASĄ ORZECHOWĄ

Składniki:

Biszkopt:

4 jajka

1/2  szklanki cukru

1/2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

14 łyżek capucino orzechowego

1/2 litra mleka

5 łyżek mąki

1 kostka margaryny

1/2 szklanki cukru pudru

Dekoracja:

1/2 litra smietany 18%

2 opakowania zagęstnika do śmietany
1 łyżka cukru pudru

Wykonanie:

Biszkopt:

Białka ubij z cukrem. Dodaj resztę składników, połącz. Piecz 20 minut w 180C.

Masa:

Cappuccino rozpuść w 1/4 szklanki wrzącej wody. Mleko wlej do garnka, wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej cappuccino, zagotuj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając cukier puder i masę kawową. Śmietanę ubij z zagęstnikami i cukrem pudrem. Biszkopt posmaruj masą kawową i ubitą śmietaną. Schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *