Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
14 łyżek capucino orzechowego
1/2 litra mleka
5 łyżek mąki
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
Dekoracja:
1/2 litra smietany 18%
2 opakowania zagęstnika do śmietany
1 łyżka cukru pudru
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubij z cukrem. Dodaj resztę składników, połącz. Piecz 20 minut w 180C.
Masa:
Cappuccino rozpuść w 1/4 szklanki wrzącej wody. Mleko wlej do garnka, wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej cappuccino, zagotuj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając cukier puder i masę kawową. Śmietanę ubij z zagęstnikami i cukrem pudrem. Biszkopt posmaruj masą kawową i ubitą śmietaną. Schłodź.