Składniki:

1 puszka mleka  słodzonego

500ml. kremówki

1 cukier waniliowy

1 przetarta brzoskwinia

15 dag. przetartych truskawek

Beza:

4 białka

20 dag. cukru

Wykonanie:

oddzielnie ubij mleko i kremówkę z cukrem waniliowym.Połącz obie masy podziel na 2 części.Jedną włóż do foliowego woreczka i dać do zamrażarki.1/3 drugiej wymieszaj z przecierem brzoskwiniowym,a resztę z truskawkowym.Masy oddzielnie włóż do woreczków i daj do zamrażarki.Keksówkę wyłóż  folią aluminiową.Kiedy masy zgęstnieją odetnij róg  woreczków i wyciśnij do formy masę  tworząc marmurkowy wzorek .Zamroź.

Beza:

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.Lody obłóż pianą.Wstaw na 1-2 minuty do 250 C.Od razu podawaj.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *