Składniki:
1 puszka mleka słodzonego
500ml. kremówki
1 cukier waniliowy
1 przetarta brzoskwinia
15 dag. przetartych truskawek
Beza:
4 białka
20 dag. cukru
Wykonanie:
oddzielnie ubij mleko i kremówkę z cukrem waniliowym.Połącz obie masy podziel na 2 części.Jedną włóż do foliowego woreczka i dać do zamrażarki.1/3 drugiej wymieszaj z przecierem brzoskwiniowym,a resztę z truskawkowym.Masy oddzielnie włóż do woreczków i daj do zamrażarki.Keksówkę wyłóż folią aluminiową.Kiedy masy zgęstnieją odetnij róg woreczków i wyciśnij do formy masę tworząc marmurkowy wzorek .Zamroź.
Beza:
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.Lody obłóż pianą.Wstaw na 1-2 minuty do 250 C.Od razu podawaj.