Składniki:
20 dag .białej czekolady
2 opakowania śmietany (50 dag)
2 opakowania cukru waniliowego
6 jajek
25 dag. pierników oblewanych czekoladą
12 płatków białej żelatyny
20 ml. rumu
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej w połowie porcji śmietany. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 2 łyżkami ciepłej wody .Żelatynę namoczyć w zimnej gorącej czekoladzie. Mieszając, połączyć ją z żółtkami oraz rumem. Masę schłodzić. Ubić resztę śmietany i dodać do kremu razem z ubitymi na sztywno białkami. Spód tortownicy wyłożyć pergaminem, boki – piernikami. Nałożyć warstwę masy, na nią warstwę pierników i resztę masy. Tort udekorować i wstawić na 2 godziny do lodówki.