BOCZEK FASZEROWANY BOCZKIEM

Składniki:


1kg boczku surowego
10dag pieczarek
20dak boczku wędzonego,
sól

pieprz

majeranek

czosnek

chilli

olej

przyprawy do mięs

Wykonanie:

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, następnie smażymy, boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami. Boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową oraz do mięs .Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2 godziny w temp 200  st. boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym. Smakuje równie dobrze na zimno i na gorąco.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *