CANNELLONI Z FARSZEM

Składniki:

Farsz:
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
20 dag białego sera
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
1 opakowanie makaronu cannelloni
1/2 kostki masła

Farsz wykonanie:

ziemniaki z serem skręcić przez maszynkę ,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku .Makaron lekko obgotować i jak będzie prawie miękki odcedzić , przelać zimną wodą .Obgotowany makaron nadziewać farszem i
ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać stopionym masłem . Zapiekać około 15 min w gorącym piekarniku(naczynie ma być
przykryte ) Przed podaniem można polać usmażoną cebulką , zimne odgrzewamy na patelni są równie smaczne.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *